رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: منابعطبیعی بدون مشارکت مردم توفیق حاصل نمیکند و مردم بهترین محافظین منابعطبیعی هستند. رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: منابعطبیعی بدون مشارکت مردم توفیق حاصل نمیکند و مردم بهترین محافظین منابعطبیعی هستند. به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگلها، مسعود منصور روز چهارشنبه که […]
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: منابعطبیعی بدون مشارکت مردم توفیق حاصل نمیکند و مردم بهترین محافظین منابعطبیعی هستند.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: منابعطبیعی بدون مشارکت مردم توفیق حاصل نمیکند و مردم بهترین محافظین منابعطبیعی هستند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگلها، مسعود منصور روز چهارشنبه که جهت ابراز همدردی و دیدار با خانوادههای جان باختگان آتشسوزی جنگلهای زاگرس عازم استان کرمانشاه شده است، در دیدار با استاندار این استان خاطرنشان کرد: داوطلبان مردمی در اطفای حریق جنگلها و مراتع در کرمانشاه جان خود که ارزشمندترین سرمایه آنان بود را نثار کردند تا منابعطبیعی باقی بماند.
امانتدار منابعطبیعی هستیم
منصور گفت: منابعطبیعی انفال است و به صورت امانت در دست ماست انشاالله که امانتدار خوبی باشیم تا شرمنده مردم نشویم.
منصور استان کرمانشاه را به لحاظ دارا بودن شرایط اقلیمی متنوع و منابعطبیعی، ویژه و مهم برشمرد و افزود: جنگلها و مراتع این استان به دلیل ویژگیهای خاص نیازمند توجه اساسی است.
رییس سازمان جنگلها به حریقهای اتفاق افتاده در منابع طبیعی کشور اشاره کرد و افزود: امسال شاهد بیش از ۱۳۰۰ فقره حریق در منابع طبیعی بودیم که نسبت به سال گذشته از فراوانی بیشتری برخوردار بود.
وی ادامه داد: بیشتر این حریقها با کمک داوطلبان مردمی خاموش شد و تنها در چند مورد که مناطق صعبالعبور بودند نیازمند بالگرد بود.
این مسئول منابع طبیعی کشور در ادامه یادآور شد: برای هماهنگی اطفای حریق هوایی با مشکلاتی مواجه بودهایم که این مشکلات خوشبختانه با دستور دکتر روحانی رئیس جمهور محترم و پیگیریهای معاون اول محترم ریاست جمهوری برطرف شد.
جان باختن هموطنان در اطفای حریق جنگلها حادثه تلخ منابعطبیعی بود
وی از جان باختن تعدادی از هموطنان در اطفای حریق جنگلهای این استان ابراز تاسف کرد و آن را حادثهای تلخ و ناگوار برای سازمان جنگلها و منابعطبیعی دانست و اظهار امیدواری کرد منابع طبیعی دیگر شاهد چنین حوادث ناگواری نباشد.
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه مردم بهترین حافظان منابعطبیعی هستند تصریح کرد: عرصههای منابعطبیعی در قالب طرح با مردم اجرایی میشود و مردمان جوامع محلی با تشکیل تعاونیها و تشکلها و انجام تشریفات ساده و روان در اجرای طرحهای منابعطبیعی مشارکت میکنند.
وی به صندوق توسعه منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: جوامع محلی میتوانند با تشکیل صندوق و عضویت در آن از تسهیلات آن بهرهمند شوند.
این مسئول منابعطبیعی کشور در ادامه به طرحهای آبخیزداری و بیابانزدایی در کشور اشاره کرد و افزود: آبخیزداری سبب جلوگیری از فرسایش خاک، تقویت سفرههای زیر زمینی و کاهش خسارات سیل میشود و این طرحها برای پایداری آب و خاک با قوت هر چه بیشتر اجرایی میشود.
جان باختگان حریق، “فداکار خدمت” میشوند
وی در ادامه اشارهای هم به قانون مدیریت بحران برای حمایت از فداکاری افراد در منابعطبیعی داشت و گفت: بر اساس این قانون افرادی که جان خود را در حفاظت از منابعطبیعی از دست بدهند، فداکار خدمت شناخته میشوند که پیگیر جدی این موضوع برای جانباختگان آتش سوزی منطقه حفاظت شده “بوزین و مره خیل” هستیم.
وی افزود: در موضوع “بیمه بینام” هم استانها را موظف به انجام تعداد زیادی بیمه بینام کردهایم تا در صورت بروز خسارت در حین اطفای حریق در عرصههای منابعطبیعی بتوانیم برای حمایت از آسیبدیدگان و خانوادههای آنها استفاده کنیم.
پایگاه های اطفای حریق کشور تقویت میشوند
رییس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری سپس با اشاره به حمایتهای ملی از اطفای حریق، گفت: برای تقویت پایگاههای اطفای حریق برنامهریزی جدی کردهایم. ضمن اینکه یکی دو مرحله هم اعتبار مختصری برای خریداری تجهیزات دادهایم. مشکل با وزارت دفاع برای اعزام بالگرد در زمان وقوع حریق در منابع طبیعی هم حل شده است.
وی اضافه کرد: باید برای مقابله با حریق یک کار ملی بشود که در حال رایزنی در این خصوص هستیم و سال آینده کارهای بهتری در این حوزه انجام خواهد شد.
منصور در ادامه با اشاره به در برنامه بودن تشدید مجازت ایجادکنندگان حریق عمدی، گفت: باید مجازات این افراد تشدید شود.
۹۰ درصد آتش سوزیها در منابع طبیعی کشور منشاء انسانی دارند
منصور گفت: یک تحلیل ۱۴ ساله از وضعیت حریق در کشور نشان میدهد عامل حدود ۹۰ درصد حریقهای رخ داده در منابعطبیعی کشور عامل انسانی است که درصدی از آن هم عمدی و به اختلافات قومی و قبیلهای، آتشزدن پسچر مزارع و . . . بر میگردد.
رییس سازمان جنگلها ادامه داد: عمده حریقهای رخ داده با منشا انسانی به سهلانگاری افراد در مواجهه با منابعطبیعی بر میگردد که به جد از مردم تقاضا داریم هنگام حضور در عرصههای منابعطبیعی مراقبت لازم را برای جلوگیری از وقوع حریق داشته باشند.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت حفاظت از منابع آب و به ویژه خاک، گفت: حفاظت از منابع طبیعی هم از این جهت که انفال است، قداست دارد و هم از این جهت که ثروت بیننسلی است، اهمیت ویژه دارد.
مدیریت پارکهای جنگلی و نهالستانها به مردم واگذار میشود
وی در ادامه اشارهای هم به اجرای طرح ۹ در ۹۹ در جنگلها و بیابانهای کشور در سال جاری داشت و افزود: در این طرح مدیریت پارکهای جنگلی و نهالستانها به مردم واگذار خواهد شد.
منصوری با اشاره به هدفگذاری امسال سازمان جنگلها برای جنگلکاری اقتصادی در سطح بیش از ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار، گفت: امسال همچنین توسعه ۵۰ هزار هکتاری کشت گیاهان دارویی را در برنامه داریم.
وی موضوع گیاهان دارویی را از مصادیق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: در حوزه گیاهان دارویی هم برای بهرهبرداری خوب و هم برای فرآوری و بستهبندی جای کار زیادی داریم. اگر نظام بهرهبرداری در کنار فرآوری قرار گیرد شاهد رخدادهای خوبی خواهیم بود که هم در حفاظت از منابعطبیعی اهمیت دارد و هم به کمک معیشت مردم خواهد آمد.
امسال برای زراعت چوب هدفگذاری ۳۰ هزار هکتاری کردهایم
وی با بیان اینکه هم اکنون صنایع چوب کشور با ۵۰ درصد ظرفیت خود کار میکنند، گفت: از این ۵۰ درصد هم حدود ۸۰ درصد منابع چوب آنها از منابع داخلی تأمین میشود.
منصور اضافه کرد: امسال برای زراعت چوب هدف گذاری ۳۰ هزار هکتاری در کشور کردهایم، چون استفاده از آبهای نامتعارف برای زراعت چوب بازدهی دارد.
وی در ادامه اشارهای هم به اجرای طرح کاداستر داشت و گفت: امسال هدفگذاری جهشی ۳۰ میلیون هکتاری را برای کاداستر داریم و برای اجرای این طرح هیچ محدودیت اعتباری نداریم.
بر اساس این گزارش، مسعود منصور در پی درخواست استاندار کرمانشاه مبنی بر اعطای مجوز جمعآوری چوبهای خشک در منابع طبیعی، گفت: در قالب اجرای طرح عملیات بهداشتی و پرورشی جنگل این امکان وجود دارد که پایههای معیوب و خشکیده از سطح منابع طبیعی جمعآوری شود که البته اجرای این طرح قبلا فرآیند ملی داشت که خوشبختانه اختیار تصمیمگیری در این مورد به استانها واگذار شده است. هر چند در صورت اجرای این طرح باید هر نوع فروش چوب الزاما بین صنایع چوب باشد تا دست واسطهها از آن کوتاه شود.
جوامع دانشگاهی روی “بلوط” کار کنند
منصور با اشاره به ناشناخته ماندن بلوط، گفت: بلوط خیلی کارکرد میتواند داشته باشد و باید جوامع دانشگاهی روی بلوط کار کنند و جوامع محلی را با ارزش بلوط آشنا کنند.
Thursday, 28 September , 2023