دکتر علیاصغر مونسان وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با صدور پیامی ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامانات/هورامان در چهل و چهارمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو را تبریک گفت. بهگزارش میراثآریا، در پیام دکتر علیاصغر مونسان آمده است: «ثبت جهانی پرونده منظر فرهنگی اورامانات/ هورامان به عنوان بیست و ششمین اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و باستانی […]
دکتر علیاصغر مونسان وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با صدور پیامی ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامانات/هورامان در چهل و چهارمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو را تبریک گفت.
بهگزارش میراثآریا، در پیام دکتر علیاصغر مونسان آمده است:
«ثبت جهانی پرونده منظر فرهنگی اورامانات/ هورامان به عنوان بیست و ششمین اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و باستانی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو کام ملت فرهیخته ایران اسلامی به ویژه مردم شریف کردستان و کرمانشاه را شیرین و قلب هموطنان را مالامال از شادی کرد.
اینجانب و همکاران پرتلاشم در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همانطور که در روزهای آغازین سال ۱۳۹۸ به مردم خوب کرمانشاه و کردستان قول داده بودم، تمام ظرفیت خود را بکار بستیم تا با ثبت جهانی اورامانات/ هورامان، برگ زرین دیگری از داشتههای ارزشمند ایران اسلامی را در عرصه بینالملل به جهانیان بشناسانیم.
این پیروزی فرهنگی نتیجه سالها پیگیری، همت و تلاش پژوهشی، تعامل و همکاریهای بینبخشی ملی و ارتباطات موثر بینالمللی بوده است و بیتردید نه تنها جایگاه میراثفرهنگی ایران را در جهان ارتقا میبخشد، بلکه مسیر توسعه گردشگری غرب کشور را هموار ساخته و موجب جذب بیشتر گردشگران خارجی میشود.
تکمیل و ارسال پرونده ثبت جهانی اورامانات/ هورامان به یونسکو از سوی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و پیگیریهای کارشناسی پس از آن منتهی به نتیجهای شد که اثرات و مزیتهای ماندگار آن آتیه غرب کشور به ویژه خطه کردستان و کرمانشاه و از منظری فراگیر، چشمانداز گردشگری ایران را درخشانتر خواهد کرد.
وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در سالهای اخیر با وقوف به ارزشهای منطقه اورامانات / هورامان و تاثیرات شگرف جهانی شدن آن، بحث ثبت جهانی آن را در دستور کار خود قرار داد و با رایزنیها و هماهنگیهای انجام شده، نماینده یونسکو، مهر ماه سال گذشته برای بازدید و ارزیابی میدانی منطقه به ایران سفر کرد و از نزدیک با آداب، رسوم، تاریخ کهن، فرهنگ و از همه مهمتر ظرفیتهای خوب این منطقه آشنا شد. هماهنگی و پیگیریهای مستمر پس از آن و همکاری خوب سایر مجموعههای ملی به ویژه نمایندگان محترم مردم کردستان و کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی و همچنین تعامل ارزنده نماینده یونسکو، و از همه مهمتر، قوت و محتوای کامل و بینقص پرونده ارائه شده از سوی ایران، در نهایت ثبت جهانی این پرونده ارزشمند را در چهل و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو رقم زد.
به امید بهرهمندی ملت شایسته ایران اسلامی و به ویژه هموطنان غرب کشور از مواهب این موفقیت بزرگ، ثبت جهانی اورامانات / هورامان را به رهبر معظم انقلاب اسلامی، روسای قوای سهگانه و مردم عزیزمان تبریک و تهنیت میگویم و استمرار توفیقات فرهنگی کشورمان را در عرصههای بینالمللی آرزومندم.»
Tuesday, 10 September , 2024