امروزه به دلیل مشغله های زیاد و هزینه گران چاپ بسیاری از مردم از کتاب و کتابخوانی فاصله گرفته اند در حالی که می توان روح انسان را با آن جلا داد و اوقات آرامش بخشی را فراهم نمود . در این دوران رکود و با شیوع کرونا که اکثرا در چالش های دیگری به […]
امروزه به دلیل مشغله های زیاد و هزینه گران چاپ بسیاری از مردم از کتاب و کتابخوانی فاصله گرفته اند در حالی که می توان روح انسان را با آن جلا داد و اوقات آرامش بخشی را فراهم نمود .
در این دوران رکود و با شیوع کرونا که اکثرا در چالش های دیگری به سر میبرند جمعی از جوانان و علاقمند به حوزه کتاب و کتابخوانی و اهل هنر اقدام به ایجاد کتابخانه ای کردند که به طور رایگان و دیجیتال و ارسال آن را برای مخاطب، آسان و دسترسی برای همه افراد را امکانپذیر کرده اند. در این خصوص برای آشنایی بیشتر به گفتگو با آقای چمک یکی از بانیان کتابخانه آشتی پرداختیم:
۱_ چه مدتی است که کتابخانه هنری آشتی شروع به فعالیت کرده و هدف از تشکیل آن چه بوده است؟
کتابخانه گروه هنری آشتی در هفتم فروردین ماه سال ۱۴۰۰ به مناسبت روز جهانی تئاتر آغاز به کار کرد .
شعار این گروه “نه به اسارت کتاب می باشد” و نحوه فعالیت این کتابخانه به این شکل است که کتاب هایی را که داخل منزل و کتابخانه های شخصی ممکن است مدت ها استفاده نشده باشند را به اسم و مشخصات صاحب کتاب در کتابخانه جمع آوری می کند و به صورت رایگان در اختیار علاقمندان قرار می دهد
۲_ علت و نیازی که باعث شد این مجموعه راه اندازی شود چه بود و ارتباط نام آن با هدف کتابخانه چیست؟
خب همانطور که گفته شد ما می خواهیم کتاب ها را از کتاب خانه های شخصی به یک کتابخانه عمومی منتقل کنیم . کتاب هایی که ممکن است مدت ها استفاده ای از آنها نشده باشند، به صورت کاملا رایگان در اختیار علاقمندان قرار گیرد . یکی از دلایل نامگذاری کتابخانه هنری آشتی به این عنوان ، آشتی با کتاب است .
ما می خواهیم از اسارت کتاب به آشتی با کتاب برسیم .
۳_ چه مدت زمانی طول کشید که این کتابخانه شروع به فعالیت کند و ظرفیت آن الان به چه صورت است آیا توسعه و پیشرفت آن ادامه خواهد داشت؟
خب در واقع سال گذشته همین حدودا بود که قرار شد بین بچه های گروه هنری آشتی ، هرکسی لیست کتابخانه شخصی خود را در اختیار مابقی اعضا بگذارد که دیگران نیز استفاده کنند.
تا اینکه عید امسال استاد محمدرضا زندی به هرکدام از اعضای گروه پنج جلد کتاب هدیه دادند و ماهم تصمیم گرفتیم این کتاب هارا در کتابخانه گروه قرار دهیم و آن را به صورت عمومی در اختیار سایر دوستان قرار دهیم.
کتابخانه گروه با ۱۰۰ جلد کتاب کار خود را آغاز کرد و الان ، بعد از گذشت دو ماه به ۲۰۰ جلد کتاب ثبتی رسیده است و تا پایان شهریور به ۵۰۰ جلد کتاب هنری خواهد رسید.
۴_ موضوع و کتاب های کتابخانه آشتی حول چه محوری می چرخد آیا با انگیزه و تفکر خاصی این کتابخانه راه اندازی شده است؟
همانگونه از اسم آن پیداست موضوع و محور اصلی کتابخانه هنر و تقریبا تمامی کتاب ها در حوزه هنر و ادبیات است .
ما با این حرکت به دنبال آن هستیم که تمامی اقشار جامعه ، دانشجویان، دانش آموزان، دانش پژوهان و علاقمندان به کتابخوانی و هنر بدون دردسر و دغدغه مالی و زمانی به مجموعه ای بزرگ از کتاب های هنری و ادبی دست پیدا کنند.
۵_نحوه دسترسی به این کتابخانه به چه صورت است؟
علاقمندان جهت گرفتن کتاب مورد نظر کافیست در پیج اینستاگرامی یا کانال تلگرامی گروه هنری آشتی به نشانی @ashti_art_group عضو شوند و نام کتاب ، شماره ردیف و ادرس خود را برای مدیران ارسال کنند تا در اسرع وقت و به صورت رایگان در محل کار یا درب منزل کتاب را دریافت کنند .
۶_آیا فکر میکنید که کتابخانه آشتی نیاز به حمایت مسئولین دارد؟ و چه انتظار و توقعی در این مورد می توان از مسئولین داشت؟
قرار نیست برای این کتابخانه کتابی خریداری شود و ما هیچ چشمداشتی برای کمک مالی و نقدی از سوی مسئولین نداریم .اما کتابخانه هنری اشتی در نظر دارد که تا پایان ماه بعد در یکی از موسسه های فرهنگی شهر به صورت فیزیکی شروع به کار کند . امیدواریم که مسئولین در مسیر ثبت و صدور مجوز مستقل به این کتابخانه به رشد این مجموعه کمک کنند.
۷_به عنوان سخنان آخر چگونه می توان مردم را با کتاب خوانی و کتاب آشتی داد و آنها را برای مطالعه و ورود به این بستر فرهنگی ترغیب کرد؟
با همه گیر شدن فضای مجازی و اینترنت در بین افراد جامعه یکی از راه های نفوذ به میان مردم تولید محتوی مجازی ( شامل کتاب صوتی ، کتاب های الکترونیکی ، پادکست های صوتی و…) است . گروه هنری آشتی قصد دارد تا پایان سال تعدادی از کتاب های کتابخانه را به شکل کتاب صوتی منتشر کند و به این ترتیب کتابخانه صوتی کوچکی نیز در کنار کتابخانه اصلی راه اندازی می شود.
گزارش و گفتگو از :سپیده زارعی
Sunday, 24 September , 2023