کوهستان زاگرس و به خصوص منطقه غرب کشور و در کوهستان های کرمانشاه زیستگاه مناسبی برای رشد گیاهان دارویی می باشد، با شناخت این گیاهان و ترویج رشد و نگهداری آنها می توان مسیری را برای یک صنعت گردشگری گیاهی ویژه فعالان طب سنتی ایجاد کرد البته باید در حفظ و نگهداری این میراث ملموس […]

کوهستان زاگرس و به خصوص منطقه غرب کشور و در کوهستان های کرمانشاه زیستگاه مناسبی برای رشد گیاهان دارویی می باشد، با شناخت این گیاهان و ترویج رشد و نگهداری آنها می توان مسیری را برای یک صنعت گردشگری گیاهی ویژه فعالان طب سنتی ایجاد کرد البته باید در حفظ و نگهداری این میراث ملموس طبیعی نهایت سعی مان را انجام دهیم.
گیاهان نخستین داروهایی هستند که بشر از زمان خلقت همواره ازآن استفاده کرده واکنون حدود ۲ هزار گونه آن در کشور شناسایی شده است.
داروهای گیاهی می توانند نجاتگر بخشی از اقتصاد کشور و استانهای زاگرس نشین باشد .
آب و هوای چهار فصل، شرایط آب و هوایی بکر و کوهستانی زاگرس را به داروخانه سبز کشور و یکی از مهمترین رویشگاه های انواع مختلف گیاهان خودرو دارویی در کشور تبدیل کرده است.
تاکنون ۲۵۰ گونه گیاهی با خواص دارویی، خوراکی، صنعتی و بهداشتی در لرستان شناسایی و جمع آوری شده است.
این گیاهان دارویی بر اساس تحقیقات انجام شده در پیشگیری از انواع سرطان ها، بیماری های قلبی عروقی و تقویت دستگاه گوارش بسیار موثر هستند
سطح زیر کشت گیاهان دارویی در لرستان هزارهکتار است و سالانه از این اراضی ۳ هزار و ۸۷۱ تن گیاه دارویی برداشت می شود.

آمارها نشان می دهد از مجموع ۸ هزار گونه گیاهی در اروپا تنها ۱۰ درصد آن معادل ۸۰۰ گونه دارویی شناخته شده است در حالی که در ایران حدود ۲ هزار گونه گیاه دارویی شناسایی شده وجود دارد با این تفاوت که سهم اروپا از فروش گیاهان دارویی ۶۳ درصد و ایران ۳ درصد است.
در کنار خودرو بودن گیاهان دارویی برای بقا و اقتصادی کردن گیاهان دارویی ۱۶ گونه دارویی شامل مرزه،آویشن، موسیر، کاسنی، شنبلیله، کرفس کوهی، مریم گلی، گشنیز، نعناع، بابونه، جعفری، بیدمشک، شاتره، ترخون، گل گاوزبان وشیرین بیان در غرب کشور و زاگروس مرکزی و شمالی کاشت می شود.
یادداشتی از : یوسف ابراهیمیان