استاندار کرمانشاه گفت: تمام ارکان نظام و مردم در کمک رسانی به مناطق زلزله زده استان بسیج شدند و این کمک رسانی به نوعی پاسخ به مقاومت و ایستادگی بود که مردم استان کرمانشاه در طول ۸ سال دفاع مقدس از خود نشان دادند بطوریکه همه مردم خود را بدهکار مردم کرمانشاه می دانستند و […]

استاندار کرمانشاه گفت: تمام ارکان نظام و مردم در کمک رسانی به مناطق زلزله زده استان بسیج شدند و این کمک رسانی به نوعی پاسخ به مقاومت و ایستادگی بود که مردم استان کرمانشاه در طول ۸ سال دفاع مقدس از خود نشان دادند بطوریکه همه مردم خود را بدهکار مردم کرمانشاه می دانستند و باعث شکل گیری آن انسجام ملی در زمان حادثه شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری کرمانشاه؛ ” هوشنگ بازوند” در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان کرمانشاه که با حضور دکتر همتی رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و مدیران استان در محل سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، با قدردانی از مسئولین اعضا و داوطلبین جمعیت هلال احمر در کمک رسانی بسیار مطلوب به مردم در زمان وقوع زلزله استان کرمانشاه اظهار داشت: این جمعیت در کنار نیروهای مسلح اقدامات بسیار ارزشمندی در زمان وقوع زلزله ۷٫۳ ریشتری سرپل ذهاب انجام دادند و و یک رکورد بی نظیر در نجات ۹۸۰۰ نفر از زیر آوار در کمترین زمان ممکن بدون حتی یک نفر فوتی به ثبت رسید.

وی با بیان اینکه یکی از شاهکارهای هلال احمر در بحث امداد و نجات، زلزله سال ۱۳۹۶ استان کرمانشاه بود، افزود: یکی از افتخارات هلال احمر در زمان زلزله استان کرمانشاه بحث امداد و نجات با همکاری نیروهای مسلح بود زیرا وقوع چنین زلزله ای در یکصد سال اخیر در منطقه غرب کشور سابقه نداشت بطوریکه ۹ شهرستان و ۱۹۰۰ روستا در این زلزله تحت تاثیر قرار گرفتند.

مقام عالی استان ادامه داد: تمام ارکان نظام و مردم در کمک رسانی به مناطق زلزله زده بسیج شدند و این کمک رسانی به نوعی پاسخ به مقاومت و ایستادگی بود که مردم استان کرمانشاه در طول ۸ سال دفاع مقدس از خود نشان دادند بطوریکه همه مردم خود را بدهکار مردم کرمانشاه می دانستند و باعث شکل گیری آن انسجام ملی در زمان حادثه شد.

بازوند با اشاره به دقت نظر و کنترل زلزله استان کرمانشاه در فضای مجازی بیان داشت: این اولین زلزله ای در کشور بود که توسط فضای مجازی کنترل می شد که این موضوع هم فرصت برای خدمت رسانی بیشتر و نشان دادن نقاط ضعف بود و هم از سوی دیگر تهدید که بعضی از شبکه های معاند نظام به دنبال اهداف و برنامه های خود برای ناکارآمد نشان دادن مدیریت این زلزله بودند.

رئیس شورای اداری استان با بیان اینکه هلال احمر در زمان وقوع زلزله حدود ۶۳ میلیارد تومان پول بین زلزله زدگان توزیع کرد، گفت: علاوه بر این مبلغ، هلال احمر۲۸۰ میلیارد تومان کمک های غیر نقدی مردم را نیز بین زلزله زدگان استان توزیع کرد و پولی که مردم به حساب چهره های شاخص نیز واریز کردند حدود ۲۱ میلیارد تومان بود لذا کمک بیشتر مردم به هلال احمر نشان از اعتماد خاص به این نهاد عمومی دارد.

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: هلال احمر دارای دو سرمایه خیلی ارزشمند در کشور مانند اعتماد عمومی مردم و حضور جوانان مشتاق و جان برکف برای کمک رسانی و امداد و نجات در کشور می باشد که هلال احمر باید تلاش کند که این سرمایه ها را حفظ و گسترش دهد زیرا این سرمایه ها خیلی ارزشمند هستند.

بازوند ادامه داد: زمانی اعتماد مردم به هلال احمر زمانی بیشتر می شود که احساس کنند که بهره وری در هلال احمر افزایش یافته است بنابراین این مهم نیازمند یکسری الزامات مانند توجه بیشتر به خرید تجهیزات و امکانات به روزتر برای خدمات دهی می باشد.

وی همچنین شکل گیری خانه هلال در روستاها را یک کار ماندگار و ارزشمند از سوی مدیریت هلال احمر جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه یک کشور بحران خیز هستیم لذا وقتی که هلال احمر در کنار خانه های مردم در روستاها خانه می سازد این مهم علاوه بر اینکه منجر به تسریع در کمک رسانی می شود از سوی دیگر باعث می شود که مردم در کنار بودن حاکمیت و دولت با آنها را بیشتر احساس کنند و آیندگان از اقدام بسیار خوب هلال احمر در ساخت ۳۸ هزار خانه هلال در روستاها به نیکی یاد خواهند کرد.

مقام عالی استان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه استان کرمانشاه مرکز و ثقل منطقه غرب کشور است، اظهار داشت: با توجه به این مرکزیت، استان کرمانشاه باید خدمات برتر به استان های همجوار ارائه کند لذا از دکتر همتی ریاست محترم هلال احمر جمهوری اسلامی می خواهیم که استان کرمانشاه را به عنوان مرکز و ثقل ارائه آموزش های تخصصی برای امداگران منطقه غرب کشور مدنظر قرار دهند و در این زمینه تجهیزات و امکانات لازم به کرمانشاه اختصاص داده شود.

وی همچنین خواستار اتخاذ تمهیدات لازم برای اختصاص ۵۰ هزار تخته چادر به استان کرمانشاه شد.

استاندار کرمانشاه در ادامه با اشاره به وجود ۱۳ سد و همچنین رودخانه های بسیار در استان کرمانشاه ضرورت توجه به اختصاص تجهیزات و امکانات لازم برای غریق نجات را مورد تاکید قرار داد و بیان داشت: استان کرمانشاه به نوعی در سرشاخه های کرخه قرار دارد و با توجه به وجود سدها و رودخانه ها، این موضوعات در طول سال باعث غرق شدن عده ای از مردم می شود لذا از مدیریت هلال احمر جمهوری اسلامی انتظار داریم برای کمک به مردم اختصاص تجهیزات و امکانات لازم در بحث غریق نجات، استان کرمانشاه را مورد توجه قرار دهند.

وی همچنین خواستار راه اندازی و ایجاد داروخانه هلال احمر در کرمانشاه شد و گفت: بعضاَ بعضی استان ها دارای ۲ داروخانه هلال احمر هستند اما کرمانشاه فاقد چنین داروخانه ای می باشد و با توجه به اینکه مردم خاطره خوشی از داروخانه های هلال احمر دارند لذا از دکتر همتی می خواهیم که استان را در این زمینه هم کمک و پشتیبانی کنند.

مقام عالی استان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تمهیدات اتخاذ شده در استان برای مقابله با بیماری کرونا بیان داشت: از همان روزهای اول با شیوع بیماری کرونا در کشور نسبت به تهیه نقشه راه برای استان اقدام کردیم که خوشبختانه این نقشه راه، چراغ راه استان در بحث مبارزه با بیماری کرونا شد و پیک های اول و دوم کرونا در استان با همکاری مردم و هماهنگی دستگاه های اجرایی به خوبی در استان کنترل شد که امیدواریم با ادامه همکاری مردم و همکاری دستگاه ها پیک سوم را در فصل پاییز به خوبی پشت سر بگذاریم.

بازوند با بیان اینکه یک انسجام ملی برای مبارزه با این ویروس در استان کرمانشاه شکل گرفت، افزود: خوشبختانه سپاه، ارتش، شهرداری ها و مجموعه هلال احمر در ضدعفونی کردن شهرها یک همکاری بسیار جدی داشتند که جای تقدیر و تشکر از این عزیزان را دارد.

وی گفت: امروز استان کرمانشاه در بحث تولیدات مواد ضدعفونی و تولید ماسک وضعیت خیلی خوبی دارد و حتی تولیدات مازاد به سایر استان ها ارسال می شود لذا برای پیشگیری و کنترل پیک سوم که اگر بخواهد با آنفولانزا اتفاق بیفتد نیازمند همکاری بیشتر مردم هستیم.

استاندار کرمانشاه در پایان سخنان خود خواستار جدیت و تلاش بیشتر مدیران استان در جذب بیشتر اعتبارات ملی در بحث بحران شد و گفت: چنانچه مدیری در زمینه جذب اعتبارات ملی تلاش و اهتمام بیشتری داشته باشد به همان نسبت از اعتبارات استانی هم بهره مند خواهد شد اما اگر مدیری کمتر جدیت داشته باشد به همان نسبت هم از اعتبارات کمتری در استان برخوردار خواهد شد.

شایان ذکر است در این جلسه تفاهم نامه های بهره برداری از ۳۱۸ خانه هلال احمر روستایی و احداث و صدور مجوز فعالیت پایگاه های امداد و نجات در ۷ شهرستان استان به امضاء دکتر همتی رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی و مهندس بازوند استاندار کرمانشاه رسید.