نشست ارائه تجربیات مدیریت سبز دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری ۲۳ دی ماه ۱۳۹۹ به صورت مجازی برگزار شد. به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه و به نقل از روابط عمومی دانشگاه رازی کرمانشاه، نشست ارائه تجربیات مدیریت سبز دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، پژوهشی و […]

نشست ارائه تجربیات مدیریت سبز دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری ۲۳ دی ماه ۱۳۹۹ به صورت مجازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه و به نقل از روابط عمومی دانشگاه رازی کرمانشاه، نشست ارائه تجربیات مدیریت سبز دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری ۲۳ دی ماه ۱۳۹۹ با حضور عبدالرضا باقری قائم مقام وزیر علوم و رئیس مرکز هیأت‌های أمنا و هیأت ممیزه مرکزی، محمدتقی نظرپور معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، محمدابراهیم اعلمی‌آل‌آقا رئیس دانشگاه رازی و هادی عبادی مدیر مرکز مدیریت سبز دانشگاه رازی بصورت مجازی برگزار شد.
در این نشست باقری، قائم مقام وزیر علوم، چالش های محیط زیستی را از پیامدهای صنعتی شدن جهان امروز برشمرد و گفت: بشر امروزه با اتکاء بر ابزارهای جدید به منابع طبیعی دست‌اندازی کرده و با بهره‌برداری بی‌رویه از منابع آب، خاک و هوا، موازنه‌ها را در طبیعت بر هم زده است و هر سه منابع آب، خاک و هوا را تحت تأثیرات منفی عملکرد خود قرار داده است.
در این نشست محمدابراهیم اعلمی‌آل‌آقا رئیس دانشگاه رازی طی سخنانی اظهار داشت: از سال ۹۶ توسعه فضای سبز دانشگاه رازی با جدیت در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: جداسازی شبکه‌های آب شرب و غیر شرب، افزایش ۱۰ برابری کشت نهال، تجهیز اجرای سیستم آبیاری قطره‌ای، احداث چهار کیلومتر دیوار سبز، توسعه برق خورشیدی، هوشمندسازی شبکه‌ها، برگزاری تور سبز برای دانش‌آموزان و دانشجویان، راه‌اندازی کارواش و مزرعه سبز را از جمله اقدامات انجام شده در بحث توسعه فضای سبز دانشگاه رازی از سال ۱۳۹۶ عنوان کرد و گفت: مجموع اقدامات و تلاش‌های همکاران مدیریت سبز دانشگاه منجر به توسعه انفجاری فضای سبز دانشگاه رازی شد به طوریکه از ۱۵ هکتار فضای سبز در سال ۹۶ هم اکنون به بیش از ۸۵ هکتار رسیده‌ایم. بر اساس رتبه‌بندی جهانی گرین متریک در سال ۲۰۱۹ موفق به کسب رتبه ۴۱۵ و در سال ۲۰۲۰ موفق به کسب رتبه ۲۶۳ دانشگاه‌های سبز جهان شدیم که نشان از توجه جدی دانشگاه به این بخش دارد.
دکتر اعلمی‌آل‌آقا بیان کرد: دانشگاه رازی اولین دانشگاهی است در دنیا که درس «زندگی سبز» را راه‌اندازی کرد. زندگی سبز درس دو واحدی اختیاری برای دانشجویان تمامی رشته‌های دانشگاه رازی است که بخش‌های توسعه پایدار را پوشش می‌دهد و تاکنون برای بیش از ۶۰۰ دانشجو ارائه شده است. در زمینه سامانه‌سپاری‌ها نیز اقدامات شایان توجهی صورت گرفته که صرفه‌جویی در مصرف کاغذ از جمله مزایای آن است.
رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه مجموع اعتبارات هزینه شده در حوزه مدیریت فضای سبز دانشگاه را ۷ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در زمینه فعالیت‌های پژوهشی سبز نیز اقدامات ارزنده‌ای توسط همکاران صورت گرفته است، راه‌اندازی پژوهشکده محیط‌زیست، تلاش برای راه‌اندازی کشاورزی هوشمند و… از جمله اقدامات است.