روز جهانی زمین پاک رویدادی برای آغاز یک پیمان در جهت صلح و دوستی با زمین و مسائل زیست محیطی پیرامون آن است. همه ساله این روز را در ۲۲ آوریل به طور سراسری و جهانی گرامی می دارند و برای پیشرفت دانش و آگاهی در مورد مسائل زیست محیطی و ترویج فرهنگ حفظ و نگهداری از زمین این رویداد نمادینی را برگزار می کنند که فلسفه حفاظت از زمین در برابر آلودگی و پاکسازی آن را از ضروریات زندگی بدانند.
از این رو انجمن گردشگری کاوات با همکاری اداره محیط زیست و پایگاه جهانی بیستون و شبکه سمن های محیط زیستی و همچنین اداره میراث شهرستان هرسین و همراه با دعوت جمعی از دوستان و طرفداران محیط زیست و گردشگری و انجمن راهنمایان استان اقدام به برگزاری جلسه هم اندیشی و پاکسازی محوطه سایت جهانی بیستون کردند. در این جلسه دکتر محمد حسین فلاحتی رئیس اداره حفاظت محیط زیست کرمانشاه حضور تشکل های مردم نهاد را در مبحث های زیست محیطی و مقابله با مشکلات طبیعی و مسائل آن مفید دانسته و در بحث توسعه پایدار گفتند که مقوله زیست محیط را اولویت باید بدانیم و از تشکل های مردم نهاد که به عنوان سفیران محیط زیست شناخته شدهاند درخواست هم یاری در بحث آموزش را داشتند چرا که یکی از مهم ترین درس های زندگی، چگونگی رفتار با طبیعت است. وی بحث آموزش زیست محیطی را در تمامی مقاطع تحصیلی از ضروریات دانست.
در ادامه خانم کلانتری رئیس آموزش اداره کل محیط زیست بیان داشتند که روز زمین پاک همه ساله در ۲ اردیبهشت برگزار می شود از جمله رویدادهای مهم است که با شعار سرمایه گذاری در زمین با حذف پلاستیک صورت گرفته است حذف آن در طبیعت یک چالش بزرگ است. کلانتری افزود: با وجود اینکه با شعار انس با طبیعت در روز ۱۳ فروردین به دامان طبیعت میرویم به دلیل رفتارهای نامناسب و ایجاد زباله در محیط در اصل به دشمنی با طبیعت می پردازیم و مشکلات زیادی را ایجاد می کنیم. لذا باید با آموزش های محیط زیستی در سطح مدارس دانش زیست محیطی دانش آموزان را افزایش داده و آموزه های خوب را وارد کنیم. رئیس آموزش اداره کل محیط زیست اظهار داشت: ایجاد دو کتاب در سطح خردسالان و نوجوانان از جمله دستاوردهای مهم در عرصه آموزش زیست محیطی بوده بنحوی که محیط زیست وارد نظام آموزشی کشور شده است.
در ادامه صامت اجرایی مدیر پایگاه جهانی بیستون اظهارداشت: میراث گذشته همچون سندی برای آیندگان است چرا در کتیبه داریوش در یکی از بندهای آن از خشکسالی و نجات مردم سخن به میان آمده است. خشکسالی یکی از مهمترین مشکلات زیست محیطی به شمار می آید که عوامل نادرست همچون ساخت و سازهای نامناسب در بستر رودخانه ها باعث آن می شود. پس با نگاهی به تاریخ میتوان از گذشته درس گرفت.
مدیر پایگاه جهانی بیستون گفت: خوشبختانه در این چندسال اخیر در کنار بحث گردشگری به گردشگری پایدار توجه شده که به سه قطب مهم اتصال دارد: حضور مردم،اقتصاد و محیط زیست.
اجرایی افزود: ایجاد هر طرحی در گردشگری به پیوست محیط زیست آن اتصال دارد و نباید در حد دستورنامه باشد و در بحث اجرایی آن نیز باید تمامی مسائل آن را سنجید. ایجاد پروژه اقتصادی در نزدیکی اثر های تاریخی نباید به گونه ای باشد که در دراز مدت باعث ایجاد آسیب و زیان به مجموعه تاریخی شود.
در پایان این مراسم ضمن تقدیر و تشکر از فعالین این حوزه، بیانیه ای در خصوص زمین پاک خوانده شد و با همکاری داوطلبانه حاضرین پاکسازی محوطه تاریخی بیستون انجام شد و برای ایجاد صلح با طبیعت زنجیره انسانی در دور سراب بیستون تشکیل گردید.
گزارش از: سپیده زارعی
- منبع خبر : چویر نیوز
Tuesday, 10 September , 2024