در فاصله ی سی کیلومتری شهر کرمانشاه و در دامنه کوهستان پراو منطقه ی خوش آب و هوایی وجود دارد که به گواهی اسناد معتبر موجود، گذرگاهی تاریخی و محل سکونت انسان ها در ادوار مختلف تاریخ بوده است.

در فاصله ی سی کیلومتری شهر کرمانشاه و در دامنه کوهستان پراو منطقه ی خوش آب و هوایی وجود دارد که به گواهی اسناد معتبر موجود، گذرگاهی تاریخی و محل سکونت انسان ها در ادوار مختلف تاریخ بوده است.
این گذرگاه تاریخی از گذشته تا کنون اهمیت خود را حفظ کرده و همچنان مورد توجه مردمان دیگر سرزمین ها و سایر هم وطنان از استان های دیگر می باشد. بنحوی که در فصول مختلف سال به ویژه ایام نوروز و دیگر روزهای تعطیل شاهد حضور جمعیت زیادی از گردشگرانی هستیم که اوقات خود را صرف دید و بازدید از بخش های مختلف آن می کنند.
بیستون شهری کوچک با پیشینه ای به بلندای تاریخ از چنان غنای فرهنگی، تاریخی و طبیعی برخوردار است که هر مسافری را آنچنان جذب خود می کند که وسوسه ی دوباره و بلکه چند باره دیدنش را در سر بپروراند!
در بیستون آثاری از دوره های مختلف تاریخ را شاهد هستیم که همگی به ثبت ملی رسیده و جز آثار ملی ایران شناخته می شوند. اما آنچه بر اهمیت بین المللی بیستون افزوده وجود سنگ نوشته ای منسوب به داریوش هخامنشی می باشد که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته و به ثبت جهانی رسیده است.
این سنگ نوشته و دیگر آثار فرهنگی و تاریخی بیستون بهانه ای است برای حضور پُر شمار گردشگرانی از اقصا نقاط ایران و جهان در تمامی ایام سال تا تاکیدی بر عظمت و اهمیت این گذرگاه تاریخی باشد.

آثار به جای مانده از پیشینیان به عنوان عناصر هویتی انسان ها، با بهره مندی از افسانه ها در حافظه تاریخی یک ملت ماندگار می شود. داستان هایی که در ادبیات و فرهنگ فولکلور منطقه ریشه دوانده و سینه به سینه به نسل های بعدی منتقل می شود تا بر ابهام، جذابیت و اهمیت یک اثر یا مجموعه ی تاریخی بیافزاید!
از این منظر سایت تاریخی، فرهنگی بیستون را افسانه ای در بر گرفته که بر شهرت و جذابیت آن افزوده است. آوازه عشق فرهاد به شیرین که علاوه بر اشعار شعرای پیشین و پسین، رد آن را می توان در دیواره بیستون تحت عنوان “فرهاد تراش” مشاهده کرد.
این اثر ثبت شده ملی که در غرب کتیبه داریوش بزرگ حجاری شده و ماجراهای پیرامون آن را نظامی گنجوی، وحشی بافقی و چند شاعر برجسته دیگر هر یک به شکلی به نظم درآورده اند تا قصه شیرین و فرهاد برشیرینی بیستون برای بازدیدکنندگان بویژه گردشگران جوان بیافزاید!

این افسانه مرزهای جغرافیایی بیستون را درنوردیده و تا پای درخت چنار کهنسال محوطه تاریخی طاقبستان نیز کشیده شده است. شنیده ها حکایت از آن دارد که شیرین و فرهاد پس از آنکه بر موانع و مشکلات پیش روی خود برای ازدواج چیره شدند در پای این درخت چنار کهنسال عهد و پیمان زناشویی بستند!
افسانه یاد شده در کنار عناصر تاریخی و فرهنگی دو محوطه تاریخی بیستون و طاقبستان بستری جذاب و مناسب برای جوانانی است که به تازگی عقد کرده و برای خلق لحظاتی ماندگار و ثبت خاطرات مشترک به دنبال مکان های تاریخی و نوستالوژیک راهی اولین سفر زندگی مشترک خود می شوند.
زوج های جوان می توانند در جوار عظمت و شکوه مجموعه های تاریخی، فرهنگی بیستون و طاقبستان لحظاتی شیرین را تجربه کرده و با تداعی افسانه شیرین و فرهاد، در پای درخت چنار کهنسال طاقبستان عهد و پیمانی دوباره ببندند!

براستی برای به تصویر کشیدن خاطرات مشترک و تجدید پیمان چه جایی بهتر از “فرهاد تراش” بیستون و “چنار کهنسا ل” طاقبستان وجود دارد؟!
لذا با توجه به سیاست های کلی نظام در خصوص حمایت از خانواده و جوانی جمعیت پیشنهاد می شود اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه با فراهم نمودن شرایط لازم نسبت به جذب گردشگران تازه ازدواج کرده اقدام نماید.
بدون شک تهیه و تدارک بسته های تشویقی، تخفیفی که با مشارکت صنوفی همچون آتلیه ها، اقامتگاه ها، تولید کنندگان وعرضه کنندگان لباس های محلی و… فراهم می گردد ضمن ایجاد انگیزه در گردشگران جوان برای سفر به کرمانشاه، بر رونق اقتصادی منطقه افزوده و به تحقق شعار سال تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری کمک خواهد کرد.

  • منبع خبر : چویر نیوز